Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2008 00:36 - Hitman (2007)
Автор: cheekmonroecinema Категория: Изкуство   
Прочетен: 1881 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 03.02.2008 00:40


image

    Hitman just hit me!!! Изкушен съм да започна това ревю с клише като; „Този филм може да бъде определен само с три думи – зрелище, зрелище и пак зрелище”. Всъщност продукцията е изключително динамичен екшън, за направата на който се личи, че е работено с голям размах. Съвършени убийци, престрелки, атрактивни сцени на ръкопашен бой, политически конспирации, красиви жени и всичко останало така типично за класиката в жанра.

            За да ви хареса филма изобщо не е задължително да сте фен на култовата компютърна игра, върху която е базиран, но пък почитателите и с радост ще открият сходствата между някои мисии и различни сцени от лентата. Седем години по-късно и след цели четири версии на играта, коя от коя по-добра, най накрая се намери човек, който да извади агент 47 от света на геймърите и да го представи на широката публика чрез екрана на киното. Този човек се нарича Ксавиер Генс и по мое лично мнение, ако продължава да твори в същия дух, след едно десетилетие, ще се чудим, кой е по-големият френски режисьор – той или Люк Бесон. Самият Бесон пък е продуцент на Hitman и по всичко личи, че още дълго ще се грижи за развитието на младия Ксавиер.

            Изключително точно попадение е актьорът, който играе агент 47. Тимъти Олифънт най-после изигра значима роля. След като напоследък направи добро впечатление в Live Free or Die Hard и в TV продукцията на HBO – Deadwood, сега той разкрива големия си потенциал. Сигурно ще се изненадате да разберете, че тази година актьорът навършва 40, но това е живота, по-добре късно, от колкото никога! Доста по млада е партньорката му Олга Куриленко. Украинката е умопомрачително съблазнителна. Тя е толкова секси, че дори да не и бяха дали реплики ефектът от екранното и присъствие пак щеше да е главозамайващ. Най-хубавото е, че много скоро ще я гледаме отново в подобна роля, защото в момента текат снимките на Quantum of Solace, където тя ще играе новото момиче на Bond… James Bond. Аз лично възнамерявам да следя всички нейни бъдещи изяви.

            Интересно е, че много от сцените на Hitman са снимани в България. Вълнуващо е да гледаш как се извършва атентат в Александър Невски, как ЦРУ провежда секретна операция по софийските улици или просто как наемен убиец се ползва от услугите на милото ни БДЖ.  За разлика от други чужди продукции, в тази кадрите от България не изглеждат нелепо, а напротив, придават автентичност.

            Със сигурност ще забележите и пропуските, направени от екипа. Някои граници наистина са преминати в търсене на по-голяма атрактивност, но смятам това за оправдано, най-малко защото е характерно за френските режисьори. Накрая само ще ви напомня, че ключовата дума тук е ЗРЕЛИЩЕ. Надявам се, че ако го търсите вече сте наясно къде да го намерите!  




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cheekmonroecinema
Категория: Изкуство
Прочетен: 70457
Постинги: 12
Коментари: 22
Гласове: 91
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930